Twitter uurib võimalust asendada eluaegne keeld, mis on reeglite rikkumise eest karmim karistus, muude sisu modereerimise vahenditega, väidavad Financial Timesi allikad.

Ilmselt ei silluta see siiski teed USA endise presidendi Donald Trumpi naasmiseks Twitterisse – võimaluse, et tühistatakse vägivallale õhutamise rikkumise eest määratud keeld, Twitter välistas.

Twitteri töötajad uurivad aga valdkondi, kus nende arvates võib Twitteri kasutajatele vähem tõsiste rikkumiste eest eluaegse keelu anda. Jutt käib näiteks valeinfo levitamisest. „Meie peamised põhimõtted valiku ja kontrolli, läbipaistvuse, legitiimsuse ja õigluse kohta on suunanud meie tööd aastaid ning avaliku arutelu jätkudes areneb edasi ka meie lähenemisviis,“ ütles Reutersile firma pressiesindaja.

Need muudatused võivad viia platvormi sisu modereerimise vastavusse Twitterit omandada soovinud Elon Muski visiooniga. Ennast sõnavabaduse absoluutseks kaitsjaks nimetav Musk on lubanud muuta Twitteri modereerimisreegleid ja tühistada pärast Kapitooliumi rahutusi keelu saanud Trumpi eluaegse keelu.