Sotsiaalvõrgustiku Facebook kasutajad kurdavad nende kontode jälgijate massilise kadumise üle. Jälgijate arv on järsult langenud sadade ja isegi tuhandete inimeste võrra.

Mis juhtus?

Suhtlusvõrgustiku tavakasutajad ja kuulsused üle kogu maailma kaebavad jälgijate arvu järsu vähenemise üle. Paljude avaliku elu tegelaste jaoks kadus jälgijate hulgast kümneid tuhandeid ja jälgijate arv langes umbes 10 000ni.

Näiteks langes Meta asutaja Mark Zuckerbergi jälgijate arv 119 miljonilt 9994 inimeseni. Pahasti läks ka suurtel USA meediaväljaannetel. Näiteks USA Today kaotas kokku üle 20 000 jälgija. Ukraina presidendil Volodõmõr Zelenskõil seevastu oli nädalavahetusel 3 miljonit jälgijat ja 12. oktoobril 9000.

Kes on süüdi?

Meta pole seda infot ametlikult kommenteerinud. Samas on internetikasutajad pakkunud juhtunule mitmeid selgitusi.

  • Facebooki tõrge. Mõned inimesed märkasid, et kui klõpsata jälgijate arvul, kuvatakse sotsiaalvõrgustikus tegelik arv. Viga on märgatav ainult pealehel.

  • Tõrge uuendustega. Pärast viimast Facebooki uuendust on jälgijate arv langenud samale arvule – umbes 10 000ni. Ehk on viga seotud uue värskendusega ja lahendatakse peagi.

  • Võib-olla on sotsiaalne võrgustik avalike tegelaste jälgijate hulgast kustutanud bot'id.