Samuti toetatakse kogutud vahendite eest droonioperaatorite kolmenädalast väljaõpet Eestis juba oktoobris. Väljaõppe lõpus saavad Ukraina esindajad droonid koheselt ka kaasa võtta, sest viiemeetrise tiivaulatusega droon mahub kokkupanduna mugavalt suuremasse autosse.

„Tõeliselt liigutav, et saame üle anda Ukrainale niinimetatud „rahvadrooni“, mille hankimises on osalenud nii palju Eesti inimesi ja ettevõtteid. Sealjuures on kingitav Eestis valmistatud droon maailma üks tipptehnoloogiatest ning see on just see lahendus, mida Ukraina erioperatsioonijõud ise soovisid. Südamest tänu igale toetajale ja kindlasti avaldame meie koduleheküljel pidevalt uut infot operaatorite koolituste ning droonide üleandmise kohta, hiljem loodetavasti ka ülesvõtteid võitlustandrilt. Loodame, et peatselt hakkab meie uusima kaitsetehnoloogiaga Ukrainat toetama ka Eesti riik,“ kommenteeris MTÜ Herojam Slava kaasasutaja Jaanika Merilo.

Drooni hankimisel oli üks suurtoetajaid IT-ettevõte ELEKS, vahendab MTÜ.

„Nagu Martin Luther King Jr ükskord ütles: see, kes passiivselt aktsepteerib kurjust, on sama palju osaline. Venemaa agressiooni esimestest päevadest 2014. aastal tegi ELEKSi meeskond selge otsuse, et me ei toeta kurjust ka oma passiivsusega ning veebruaris Ukraina iseseisvussõja aktiivse faasi algusest oleme otsustanud kurjuse vastu võitlemiseks kasutada kogu oma vaba rahavoo. Eesti toetab Ukrainat enim, arvestades toetuste mahtu SKP kohta, ning oleme uhked selle üle, et oleme Ukraina asutajatega Eesti ettevõte ning saame kaasa aidata uusima tehnoloogia hankimisel Ukraina relvajõududele,“ kommenteeris ettevõtte tegevjuht Andriy Krupa.

Vaata videoreportaaži Delfi hiljutisest külaskäigust Threod Systemsi harjutusväljakule:

Jaga
Kommentaarid