Elon Muski ettevõte Tesla alustas kutsete väljasaatmist iga-aastasele Tesla AI Day üritusele, millest järeldub, et 30. septembril toimuva ürituse raames esitletakse ettevõtte esimest humanoidrobotit Tesla Bot, mis on nüüdseks rohkem tuntud kui Tesla Optimus.

Digipostkaardiga on kaasas ka illustratsioon, millel on kujutatud roboti „käed“, kelle sõrmed moodustavad südamekujulise sümboli.

Vahetult enne kutsete väljasaatmist ilmusid Tesla kodulehele ka vabad töökohad, mille kirjeldusest järeldub, et ettevõte kavatseb oma ettevõtmistes hakata rakendama tuhandeid humanoidroboteid. Tesla idee on neid kasutada ohtlike, korduvate ja monotoonsete ülesannete täitmiseks. Näiteks hakkaksid sellised robotid tulevikus tööle ladudes ja tehastes. Samas on Musk rõhutanud, et robot ei ole suunatud inimestelt töökohtade äravõtmiseks.

Üldotstarbelise humanoidroboti kontseptsiooni esitleti esmakordselt aasta tagasi. Optimus hakkab olema 173 cm pikkune ja kaalu peaks tal hakkama olema 57 kg.

Foto 2021. aastal toimunud esitluselt

2022. aasta alguses teatas Musk, et Tesla seab sel aastal prioriteediks töötava humanoidroboti prototüübi väljatöötamise. Miljardär märkis ka, et avalikkus pole veel Tesla Optimuse väärtust taibanud, kuid see robot „muudab täielikult maailmamajandust“.