Näiteks sai üks Moskva reservohvitser kutse ilmuda Kuzminski rajooni sõjakomissariaati 30. septembril vahemikus kella 10–16. Kaasa tuleb tal võtta pass ja sõjaväepilet. Haigestumise või äraoleku korral palutakse sellest komissariaati informeerida.

Putini tänases korralduse kohaselt võib sellise kutse saada Venemaal ligi 300 000 reservväelast vanuses 18–65 eluaastat. See number on küll oletuslik, kuna eelduslikult kutsutute hulka puudutav korralduse punkt 7 on tunnistatud ametialaseks kasutamiseks.

Putini korralduse lk 2

Ühelgi selles vanuses reservväelasel ei ole ilma eriloata lubatud Venemaalt lahkuda, piletite müügi neile on lõpetanud ka näiteks Aeroflot. Kõik lennupiletid Jerevani, Bakuusse, Istanbuli ja mujale Venemaa lähiriikide linnadesse on aga välja müüdud.

Venemaa riigiduuma kaitsekomitee esimees Andrei Kartapolov tegi täna videoavalduse, millega tahtis enda sõnul mobiliseeritavaid mingil määral rahustada. Ta märkis muu hulgas, et kõik lahingutesse saadetavad ja nende lähedased saavad samad sotsiaalsed tagatised, mis on seni sõtta saadetud nn lepingulistel.

Venemaa suurlinnades plaanitakse aga täna õhtul kell 19 mobilisatsiooni (korraldajad nimetavad seda mogilisatsiooniks ehk kutseks hauda) vastu meeleavaldusi.

Kutse aktsioonile

Jaga
Kommentaarid