Sarnaselt varasemale jätkab liitlaste lahingugrupp teenistust 1. jalaväebrigaadi koosseisus. Antud rotatsioon eristub tugevdatud tankirusikaga, mis on esindatud Challenger 2 ja Leopard 2A7 masinatega.

Viimased saabusid Eestisse nädala eest koos NATO lahingugrupi kuuenda Taani rotatsiooniga. Saksa ettevõtte Krauss-Maffei poolt ehitatud masinad on kuulsa Leopard tankide uusim versioon, mis arendati Leopard 2A5DK moderniseerimise käigus. Tänu V12 kaksik turbodiiselmootorile on 68 tonni kaaluv tank võimeline liikuma maastikul kuni 60 km/h. Lisaks on masin varustatud uue digitaalse sihtimissüsteemiga ning täielikult stabiliseeritud 120mm kahuriga.

Ühendkuningriigi kõrgeim soomusrügement ehk kuninglikud hussaarid ei ole Tapal sugugi esimest korda. Artiklit iseloomustaval fotol pidas Suurbritannia toonane peaminister Boris Johnson 21. detsembril 2019 oma ühepäevase visiidi käigus kõne just nende keskel.

Üldise arusaama järgi on husaar ungari algupäraga kergeratsaväelane. Ka nimetus husaar tuleneb ungari keelest ning tähendab kahekümnendiklane (ungari husz - kakskümmend; ar - ette või ära andma).

Queen's Royal Hussars on Ühendkuningriigi soomusrügement. See moodustati 1. septembril 1993 Queen's Own Hussarite ja Queen's Royal Iiri husaaride liitmisel. Rügement ja selle eelkäijad on pälvinud 172 lahinguauhinda ja kaheksa Victoria risti.