Twitteri, Redditi, TikToki ja MacRumorsi foorumite kasutajad hakkasid sellest probleemist teada andma kohe reedel, mil esimesed seadmed rahvani jõudsid, kirjutab MacRumors.

Mõned näited räägivad meile sellest, et kaamera käivitamisel TikTokis ei värise mitte ainult kaamerapilt, vaid vibreerima kukub kogu telefon.

Siiani pole selge, kui ulatuslik see probleem on või mis on selle põhjuseks. IPhone 14 Pro mudelite põhiobjektiivil on teise põlvkonna optiline pildistabilisaator ja on võimalik, et sellel stabilisaatoril on lihtsalt tarkvaraviga.

Youtuber Luke Miani ütles oma videopostituses, et tal tekkis ülaltoodud probleem iPhone 14 Pro Maxi seadmes ja märkis, et objektiiv ei suutnud ka korralikult teravustada, isegi telefoni enda kaamerarakenduses. Miani ütles, et viis iPhone'i Apple Store'i ja sai seadme uue vastu vahetada.

Kui probleem on tingitud tarkvaraveast, võib Apple selle lahendada iOS 16.1 beetaversiooni parandusega.

Kuni probleemi lahendamiseni peaksid iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Maxi omanikud vältima kaamera avamist sellistes rakendustes, nagu Snapchat, TikTok ja Instagram, kui nad on mures tagakaamerasüsteemi võimaliku kahjustuse pärast.