Järgmisel nädalal, 19. septembril esitleb Google laiemale avalikkusele salajas hoitud telekomiprojekti koodnimega „Minkowski“, millest saab Aalyriast eraldiseisev ettevõte.

CNBC järgi on selle ülesanne kasutada „ülikiireid, üliturvalisi ja ülitõhusaid“ keerulisi sidevõrke, mis hõlmavad maad, merd, õhku, lähikosmost ja süvakosmost.

Tehnikahiiglane väidab, et tema käsutuses on Tightbeami laserkommunikatsioonitehnoloogia, mis on „mahult ja kiiruselt mitu korda suurem kui miski muu“. Aalyria tarkvaraplatvormi on kasutatud mitmetes Google'i lennundusprojektides, kirjutab CNBC.

Väidetavalt hoiab see tehnoloogia andmeid puutumatuna iga ilma ja atmosfääriga ning pakub sidet isegi seal, kus puudub toetav infrastruktuur.

Aalyrial on juba 8,7 miljoni dollari suurune kommertsleping USA kaitseministeeriumi innovatsiooniosakonnaga. Ettevõtet hakkavad juhtima mitmed endised Google'i töötajad ja juhid ning riikliku julgeoleku ekspert Chris Taylor. Google jätab idufirmas vähemusosaluse, muid finantsandmeid ei avalikustatud.