Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles Fortele, et hange avaldati riigihangete registris 9. septembril kell 15 ning pakkumuste esitamise tähtaeg on 5. oktoober 2022 kell 12.00. Tunneli rajamiseks on hanke võitjal aega 20 kuud.

Põhiprojekti kohaselt tuleb uus tunnel Paldiski maantee ja Tehnika tänava ristumiskoha lähistele, veidi Endla tänava poole. Seega saavad mööda Paldiski maanteed kesklinna poole siirduvat ratturid selle abil suunduda Tehnika tänavale ja sealt edasi sobiva tänava kaudu südalinna. Paldiski maantee viadukti olemasolevas väga suure liikluskoormusega tunnelis on hetkel jalakäijatele ja jalgratturitele jäetud vaid poole meetri laiune seinaäärne ning sinna ei ole võimalik kergliiklusteed rajada.

Tunneli asukoht projektis

Uue tunneli projekti koostasid Selektor Projekt OÜ ja T-MODEL OÜ ning sellele on juba väljastatud ka ehitusluba. Hanke mahtu kuulub ka Paldiski mnt 25a poole jääv haljastus, sh üheksa madalat põõsast.

Õismäe, Mustamäe ja Nõmme poolt ei jõua täna kesklinna välja mitte ühtegi jalgrattateed. Kohati on jalgratastele eraldatud vaid eluohtlikud, punaste plastiga kaetud rajad sõiduteedel vahetult mootorsõidukite kõrval. Ainsana võib jalgrattatee leida Pirita poolt tuleva Reidi tee äärest.