Tankettide kontseptsioon tekkis peale esimest maailmasõda: see pidi olema väike ja mobiilne soomustatud kuulipildujapesa, mis suuteline ületama kaevikuid ja okastraattõkkeid ning toetama oma jalaväge. Teises maailmasõjas osutus tankettide kontseptsioon ebaõnnestunuks, sest nende soomus oli vaid kuulikindel ja pearelvaks kergekuulipilduja. Aga sõdade vahel toodeti selliseid soomukeid tuhandeid ja isegi Eesti Vabariik soetas endale kuus TKS tanketti Poolast, mis kuni 1940. aastani olid Eesti sõjaväe kõige moodsamad soomusmasinad.

Nõukogude Liidu kõrval oli enne teist maailmasõda sedasorti soomukite suurimaks tootjaks Itaalia, kus valmis umbes 2500 L3/33 ja L3/35 tanketti. Neid eksporditi palju ka teistesse maadesse alates Hiinast kuni Lõuna-Ameerikasse. 1930. aastatel ostis Afganistan Itaaliast väikese koguse neid kolmetonniseid minitanke.

L3/35l oli kaheliikmeline meeskond ja selle tippkiirus oli 40 kilomeetrit tunnis. See oli relvastatud Fiat-Revelli 8-mm paariskuulipildujaga. Relv oli väga piiratud (umbes 12°) tõste-ja pöördenurgaga ja põhimõtteliselt pidi kogu tankett sihtimiseks ennast pöörama. Soomus oli õhuke (paksemates kohtades 12 mm ja mujal vaid 4 mm), pakkudes kaitset ainult kergekuulipildujate ja vintpüsside eest.

USA ohvitser L3/35 tanketiga

L3/35 oli Afganistani kuninglikus armees väga populaarne. Neid kasutati lahingumasinatena veel 1950. aastate lõpus. Mingil hetkel relvastati mõned neist ümber Nõukogude Liidus toodetud DShK 12,7-mm kuulipildujatega, kuna teise maailmasõja eel ostetud Itaalia laskemoon lõppes otsa. Teistel võtsid afgaanid relvad maha ja kasutasid neid tankijuhtide väljaõppeks. L3/35 võeti lõplikult teenistusest maha 1960ndate lõpus või 1970ndate alguses.

L3/35 ja Talibani võitlejad

Ameerika väed leidsid 2001. aastal kuus kasutuskõlbmatut CV-35. Kaks neist tehti Camp Alamo sõjaväebaasi sõdurite poolt korda ja anti Afganistani armee Kabuli väljaõppekeskusele väravakaunistuseks. Kaks sellist tanketti viis Itaalia armee Itaaliasse. Nähtavasti on taliibid nüüd need väravakaunistused oma postamentidelt maha võtnud. Mis nendega edasi tehakse pole teada.