„Pärast jahedamate õhumasside saabumist jäävad päevamaksimumid 20 kraadist oluliselt madalamale ja öised miinimumid võivad langeda +5 kraadini või isegi madalamale. Nii et tasub joped valmis panna,“ sõnab sünoptik.

Oma jutu illustreerimiseks toob ta graafikud. vasakpoolsetel graafikutel on kujutatud õhumassi temperatuuri, mis kehtib 1-1,5 km kõrgusel maapinnast. Parempoolsed pildid näitavad prognoositavat õhumassi temperatuuri kõrvalekallet kraadides 1979-2010 keskmise suhtes.

Ilmagraafikud

Ilmateenistuse ametliku nädalaprognoosi kohaselt saab saab tõenäoliselt jahedam õhumass võimule 31. augustil ning õhutemperatuur jääb öösel enamasti alla 15°C, päeval tõuseb 20°C piirile. Läänepoolse kõrgrõhuala ja idapoolse madalrõhuvööndi piirimail on ilm sajuhoogudega ja kirdetuul tõuseb tugevaks.

“Neljapäev (1.09) möödub kahe rõhuala piiril sagedaste vihmahoogudega ning põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhumass on jahe ning öised miinimumid langevad sisemaal 5°C ümbrusse, päevane temperatuur tõuseb aga 15°C lähedale,“ teatab teenistus.