„Võrreldes seitsme aasta taguse ajaga on päikesepaneelide tehnoloogia liikunud hüppeliselt edasi ja võttes arvesse ka tänast globaalselt olukorda elektriturul, on parkidest saadav kasu oluliselt suurem kui varem,“ ütles Fortele Elisa pressiesindaja.

Seitsme aasta eest, 18. juunil 2015 püstitas Elisa Eestis esimese osaliselt päikeseenergial töötava mobiilside tugijaama Tallinnas Telliskivi tänava piirkonnas, et katsetada sel viisil mobiilside viimist elektrivarustuseta piirkondadesse. Kahe aastaga tõid päikesepaneelid tagasi ca 40 protsenti investeeringust ehk tasuvusaeg oli plaanitust pikem ja pilootprojektiga edasi ei mindud.

Eile teatas Elisa aga, et alustas uut pikaajalist partnerlust Sunly Cityga rajamaks taas mobiilimastide juurde päikesepargid. Kokku plaanitakse uue pilootprojekti raames päikeseparkidega varustada 10 mobiilimasti üle Eesti. Pargid rajatakse koos Sunly Cityga ja renditakse täisteenusega.

Töösse jõuavad esimesed paneelid juba selle aasta sügisel. Kokku plaanitakse päikeseparkidega varustada enamik Elisa mobiilimaste üle Eesti.

Elisa kasutab juba täna oma tugijaamade töös ainult taastuvatest energiaallikatest ostetud elektrit.