Ülekannet saab vaadata selles aknas:

Uued seadmed on Samsungi jaoks juba neljandad volditavad telefonid, mis on võrreldes eelmiste mudelitega mahukama akuga ja mitmete teiste uuendustega.

Galaxy Flip4 on saanud eelkäijaga võrreldes parema kaamerasüsteemi ja suurema aku. Telefoni tagaküljel on kaks 12 MP kaamerat, millest üks on põhikaamera ja teine lainurkkaamera. Lisaks on telefoni siseküljel 10 MP selfikaamera. Telefoni põhikaamera on nüüd varustatud suurema kaamerasensoriga, mis laseb sisse rohkem valgust. Seadme protsessoriks on Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.

Flip 4

Kui telefon lahti voltida, avaneb kasutajale 6,7-tolline FHD+ Dynamic AMOLED 2X ekraan, mis toetab 120 Hz värskendussagedust ja aku säästmiseks viib telefon kohati värskendussageduse alla kuni 1 Hz peale. Välisküljel on telefonil väiksem 1,9-tolline ekraan, millelt saab vaadata kiirteavitusi ja kella ilma telefoni avamata.

Seadme sees on nüüd 3700 mAh aku ning toetab see 25W kiirlaadimist, mis laeb aku täis pisut üle tunniga.

Galaxy Fold4 on aga esimene seade, millel on operatsioonisüsteemiks Google’iga koos arendatud Android 12L. See on spetsiaalne Androidi versioon, mis on mõeldud suure ekraaniga seadmete ja volditavate telefonide jaoks. Lisaks muudele uuendustele on telefoni hing ja ekraani mustad ääred tehtud õhemaks.

Fold 4

Ka Galaxy Fold4 kaamerad on võrreldes eelmise aasta mudeliga märksa võimsamad. Telefonil on nüüd 50 MP põhikaamera, 12 MP ülilainurkkaamera ja 10 MP telefotokaamera, mis toetab kuni 30x suumi (kombinatsioon digitaalsest ja optilisest suumist). Selfikaamera on paigutatud sarnaselt eelmise aasta mudeliga telefoni sisemise ekraani alla.

Telefoni peamine siseküljel on 7,6-tolline QXGA+ Dynamic AMOLED 2X ekraan, mis toetab samuti 120 Hz värskendussagedust, mis suudab samuti aku säästmiseks viia värskendussageduse kuni 1 Hz peale. Seadme välisküljel on lisaks 6,2-tolline HD+ ekraan.

Galaxy Fold4 sisemuses peitub sarnaselt Flip4 telefoniga Qualcommi Snapdragon 8+ Gen 1 protsessor ning suurem 4400 mAh aku.

Lisaks on Samsung telefone edasi arendanud tarkvara poolelt. Näiteks on paljud populaarsed sotsiaalmeediarakendused nagu Facebook optimeeritud volditava telefoniga kasutamiseks ning Netflixi saab nüüd vaadata ka Flex Mode’is ehk siis kui telefon on pooleldi lahtivoldituna lauale asetatud.

Mõlemaid telefone katab väljastpoolt vastupidav kaitseklaas Gorilla Glass Victus+ ja seadmete raamid on valmistatud alumiiniumist.

Lisaks on mõlemad telefonid IPX8 reitinguga pritsmekindlad, seega ei pea neid kasutades vihma või väiksemate pritsmete pärast muretsema.

Galaxy Flip4 telefonil on 8 GB muutmälu ja 128/256/512 GB salvestusruumi. Galaxy Fold4 telefonil on 12 GB muutmälu ja kuni 256/512 GB/1 TB salvestusruumi.

Uued volditavad nutitelefonid Galaxy Fold4 ja Galaxy Flip4 on eeltellimiseks saadaval juba täna ja poodidesse jõuavad seadmed 26. augustil.

Värvivalik Eestis:

  • Samsung Galaxy Fold4 – hallikasroheline, beež, fantoommust

  • Samsung Galaxy Flip4 – bora lilla, grafiit, roosakuldne, sinine

Uus kell ja kõrvaklapid – ühel 15% suurem aku ja teistel 15% väiksem korpus

Lisaks avalikustas Samsung firma värsked kantavad nutiseadmed – nutikellad Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro ning juhtmevabad kõrvaklapid Galaxy Buds2 Pro.

Nutikellades olev BIA sensor annab kasutajatele rohkelt terviseinfot. Näiteks saab sellega mõõta pulssi, võtta EKG-d, mõõta kehakoostist, vere hapnikusisaldust, stressitaset ja unekvaliteeti.

Uued kellad

Tootja teatel tuvastavad Galaxy Watch5 ja Watch5 Pro unestaadiume ja norskamist ning annavad seejärel inimesele soovitusi, kuidas enda und parandada.

Kellal on võrreldes varasema mudeliga 15% suurem aku ja uus tugevdatud ekraanikate, mis on 60% tugevam kui eelmisel mudelil.

Galaxy Watch5 Pro on aga suunatud ennekõike spordihuvilistele. Selleks on kell ehitatud eriti vastupidavaks ja varustatud suurema akuga (590 mAh vs Galaxy Watch4 kella 470 mAh) ning esmakordselt Samsungi kelladel saab Galaxy Watch5 Pro peale laadida spetsiaalse GPX formaadis matkaraja, et välitingimustes treenides mitte ära eksida.

Galaxy Buds2 Pro kõrvaklapid on eelkäijast 15% väiksema korpusega ja toetavad nüüd kõrgkvaliteetset Hi-Fi 24 bitist heli. Lisaks on kõrvaklapid mürasummutavamise funktsiooniga.

Uued klapid

Kõrvaklappide sees on 61 mAh ja kandekarbi sees 500 mAh aku, mis pakub sisselülitatud mürasummutusega kuni 5 tundi kuulamist (koos karbiga kuni 18 tundi) ja kui mürasummutus on välja lülitatud, siis kuni 8 tundi kuulamist (koos karbiga kuni 29 tundi).

Buds2 Pro klapid on valmistatud 90% ulatuses taaskasutatud materjalidest, sealhulgas näiteks ookeanidest korjatud vanad kalavõrgud.

Uued Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro kellad ning Galaxy Buds2 Pro kõrvaklapid on eeltellimiseks saadaval juba täna ja poodidesse jõuavad seadmed 26. augustil.

Värvivalik Eestis:

Samsung Galaxy Watch5 – Grafiithall, Hõbedane, Safiir (44 mm mudelil), Roosakuldne (40 mm mudelil)
Samsung Galaxy Watch5 Pro – Must Titaanium, Hall Titaanium
Samsung Galaxy Buds2 Pro – Grafiithall, Valge, Bora Lilla