Sellekohased sõnumid tulid üsna kohe pärast seda, kui Tinderi emafirma Match Group tegi teatavaks teise kvartali tulemused, mis ei vastanud kaugeltki investorite ootustele, kirjutas BBC.

„Täna anname teada Tinderi tegevjuhi Renate Nyborgi lahkumisest ja ma olen teinud juhtkonnas ja struktuuris mõned muudatused, mille puhul olen kindel, et need aitavad ära kasutada Tinderi kogu potentsiaali,“ ütles Match Groupi tegevjuht Bernard Kim aktsionäridele saadetud kirjas, kus märkis, et võtab uue juhi leidmiseni ise CEO kohused enda kanda.

„Tinderi aasta teise poole tulude kasvu ootused jäävad alla meie algsetele ootustele ja põhjuseks on pettumus mitmete optimeerimiste ja uute tootealgatuste elluviimise osas,“ kirjutas ta.

Seega lahkus Renate Nyborg lahkus ettevõttest vähem kui aasta pärast selle bossiks tõusmist. Ise kirjutas ta LinkedIN’is, et „armastas viimase kahe aasta jooksul iga hetke, mil sai koos töötada I.N.C.R.E.D.I.B.L.E meeskonnaga inimsidemete maagia kallal.“

Strateegilise ümberkujundamise käigus vaadatakse üle ka Tinderi plaanid võtta kasutusele uus tehnoloogia, sealhulgas virtuaalne valuuta Tinder Coins ja virtuaalkaubad.

Match Grupile kuuluvad ka kohtingurakendused OkCupid, Hinge ja Plenty of Fish ning juuli-augusti-septembri müüginumbriks lubati 790–800 miljonit dollarit. See näitaja on tunduvalt madalam Wall Streeti ootustest, kuna ei tähenda müügikasvu.

Kim arvas, et kuigi inimesed on pärast pandeemiat asunud tavapärasema eluviisi juurde, ei ole nende valmisolek veebipõhiseid kohtingutooteid proovida veel pandeemiaeelsele tasemele jõudnud.

Nyborg sai Tinderi esimeseks naissoost tegevjuhiks eelmise aasta septembris.