Elon Muski Starlinkile ilmus ülemaailmne konkurent. See sai võimalikuks tänu Prantsuse satelliidioperaatori Eutelsati ja Briti ettevõtte OneWeb ühinemisele. Sellest anti teada Eutelsati pressiteates.

Märgitakse, et Eutelsat ühendab oma 36 geostatsionaarse satelliidist koosneva pargi OneWebi 648 satelliidist koosneva konstellatsiooniga, millest 428 on juba orbiidil.

Eutelsat on OneWebis 24% osalus, 18% kuulub Briti valitsusele ja 30% India ettevõtjale Sunil Mittalile. OneWeb loodi selleks, et pakkuda sadadele miljonitele potentsiaalsetele kasutajatele lairibasidet kohtades, kus seda pole.

Samal ajal omab Prantsusmaa valitsus 20% osalust Eutelsatis ja 7% kuulub Hiina investeerimiskorporatsioonile. Käibe poolest on Eutelsat maailmas satelliidioperaatorite seas esikohal.

Ühinenud ettevõtte juhatusse kuuluvad Prantsusmaa ja Suurbritannia valitsuse esindajad. See võimaldab Londonil jätkata koostööd ELiga kosmosesektoris, mis vähendab pingeid osapoolte vahel.

Muski Starlinki ambitsiooniks on viia maalähedasele orbiidile 12 000 tehiskaaslast ja pakkuda nii internetiühendus tervele maailmale.