Äsja jõudsid meie lauale näiteks verivärsked kõrvaklapid FreeBuds Pro 2. Ja kuna esmamulje on kõige olulisem, siis tuleb tunnistada, et esimese heldimuse ei tekitanud mitte nende poolt toodetav heli vaid vaikus. Ma tõesti ei kuule hetkel absoluutselt, mis siin kümneid ajakirjanikke mahutavas avatud kontoriga toimetuses toimub, rääkimata kusagil all pulbitsevast Narva mnt lakkamatust mürast.

Kui hakkasin selle tehnilist põhjust uurima, siis selgus, et tegemist on maailma esimese kolme mikrofoniga varustatud aktiivse mürasummutamise süsteemiga (ANC), mis „tapab“ väliseid helisid eelkäijastki 15% paremini ja seda väga laias kuuldesageduste spektris (50Hz – 3000Hz) ning kuni helitugevuseni 47dB.

Ja see pole veel kõik: kui klappide juhtimise äpis menüü lahti võtta, siis pakutakse veel nelja eri mürasummutuse viisi lähtudes ümbritsevast keskkonnast:

Veel täpsemaks läheb süsteem klappidega telefonikõnet pidades, siis on kasutusel juba neli mikrofoni koos mürasummutusalgoritmiga, mis võimaldab kõrvaklappidel inimhääli täpselt tabada, tegeledes samal ajal mürasummutusega.

Välimuselt esindavad kõrvaklapid seda koolkonda, kus Bluetoothi antenn ja muud vajalikud vidinad paigaldati väljaulatuva pulga sisse – maitse asi. Kaetud on klapid igal juhul läikiva metallikuga ning karbis on kaasas kolmes eri suuruses kõrva minevaid silikoonotsikuid. Metalne on ka klappide hoidik, mis on laaditav USB-C laadijaga või – mis eriti lahe – ka juhtmevabalt.

Vägagi korralik on klappide võime basse tekitada. Äpis on lihtsuse huvides antud kasutajate valik, kas ta tahab esile tuua kõrgeimaid helisid, bassi, hääli või ise heli tuunida:

FreeBuds Pro 2

Klappidel on Wearing State Adaptive Technology, mille kõrvasisene mikrofon tuvastab kasutaja kuulmisoleku reaalajas ja arvutab seejärel vastavalt kompensatsiooni erinevuse.

Klappide süsteem toetab samaaegset ühendamist kahe seadmega ja saab nende vahel ka automaatselt ümber lülituda. Kasvõi ühe klapi kõrvastvõtmine paneb voogedastuse otsekohe pausile.

IP54 tähendab seda, et klapid on tolmu- ja veekindlad.

Klappide aku peab vastu 30 tundi kuulamist. Ühe klapi kaal on vaid 5,9 grammi. Saadaval on need kolmes erinevas värvitoonis: hõbesinine, hõbedane härmatis ja keraamiline valge.

Maksavad need klapid 199 eurot ehk sama palju kui Samsung Galaxy Buds Pro.