Varasemad uuringud on näidanud, et avokaadode regulaarne söömine võib aidata vähendada kehamassiindeksit ja vööümbermõõtu.

Et kontrollida, kas see vastab tõele, viisid teadlased läbi katse, milles osales enam kui tuhat ülekaalulist või rasvunud inimest. Pooltel neist soovitati kuus kuud süüa iga päev üks avokaado. Ülejäänud osalejatel lubati süüa nagu tavaliselt, vähendades samal ajal avokaadode tarbimist vähem kui kahele kuus.

Enne ja pärast katse algust läbisid kõik osalejad arstliku läbivaatuse, sealhulgas mõõdeti kõhuõõnes ja siseorganite ümbruses rasvaladestuste hulka, mis on kardiometaboolsete haiguste riskifaktor: südamehaigused, diabeet, ateroskleroos jne.

Selle tulemusena selgus, et avokaadode igapäevane tarbimine ei toonud kaasa kaalulangust, vööümbermõõdu vähenemist ega rasvade ladestumise vähenemist maksa ja teiste kõhuõõneorganite ümber.

Samal ajal ei võtnud osalejad, kes sõid avokaadot päevas, erinevalt teisest rühmast kuue kuuga juurde. Lisaks vähenes neil veidi üldkolesterooli, aga ka „halva“ kolesterooli tase veres ning paranes toitumise kvaliteet, muutudes tasakaalustatumaks ja seega ka tervislikumaks.