Vananedes hakkab immuunsüsteem oma aktiivsust drastiliselt vähendama, seda protsessi nimetatakse immunosensentsiks. Inimese immuunprofiil nõrgeneb ja seda iseloomustab kulunud valgete vereliblede liigne arv ja värskete valgete vereliblede puudus, mis oleksid muidu valmis vastu pidama infektsioonidele ja võitlema defektsete rakkudega. Immuunsuse vananemist seostatakse mitte ainult vähiga, vaid ka südame-veresoonkonna haiguste riskiga, suurenenud kopsupõletiku riskiga, vaktsiini efektiivsuse vähenemisega ja elundite talitlushäiretega.

Uurijad analüüsisid 5744 üle 50-aastase täiskasvanu andmeid, kes täitsid küsimustiku, et hinnata erinevatest eluoludest tingitud stressitaset. Vabatahtlike vereproove uuriti voolutsütomeetria abil, mis on meetod vererakkude loendamiseks ja klassifitseerimiseks laseriga.

Selgus, et kõrgema stressitasemega inimestel oli vanem immuunprofiil ja suur kulunud valgete vereliblede protsent. Seos stressirohke elusündmuste ja aktiivsemate T-rakkude arvu vahel püsis märkimisväärne isegi pärast hariduse, suitsetamise, alkoholitarbimise, kehamassiindeksi, rassi ning etnilise kuuluvuse kontrollimist.

Teadlaste sõnul võib vanemate inimeste toitumise ja kehalise aktiivsuse parandamine aidata tasakaalustada stressiga seotud immuunsüsteemi vananemist.