Legendaarne veebilehitseja nägi ilmavalgust 1995. aastal operatsioonisüsteemi Windows 95 lisapaketi osana. Seega on Internet Explorer surres 27-aastane.

Brauser jõudis oma edukuse haripunkti 2003. aastal, mil seda kasutas koguni 95 protsenti veebikülastajatest. Peagi tekkisid talle aga tugevad konkurendid, kes pakkusid paremat kasutajaliidest ja kiiremat ning sujuvamat lehitsemist, ja IE kasutajaskond hakkas järsult vähenema.

Microsoft on loonud IE kõrvale ka uue lehitseja nimega Edge, millele on sisse ehitatud ka Internet Exploreri režiim, et kasutajad pääseksid ligi vanadele IE-põhistele veebisaitidele ja rakendustele. IE uuenduste väljaandmine lõpetati juba 2016. aastal.

IE kaotatakse arvutitest ära järgmise Windowsi uuenduspakettide abil ning kasutajad suunatakse kasutama Edge’i. Osad töölauarakendused jäävad siiski ka kasutusele. Täpsemalt saab selle kohta lugeda siit.

Väga paljud veebilehed on juba ammu lõpetanud oma veebiteenuste pakkumise IE abil. Näiteks Swedbank tegi seda möödunud aasta märtsis:

Kuvatõmmis