„Meie pakutav lahendus www.schoolaby.com on ka praegu tasuta, nüüd läheb ka selle kood vabakasutusse,“ ütles Fortele Net Group-i tegevjuht Priit Kongo.

Priit Kongo sõnul sündis Schoolaby idee COVID-kriisi alguses, kus distantsõpet raskendas nii õpetajatele kui õpilastele piiratud ligipääs ressurssidele ja õppematerjalidele ning õppeprogressi oli distantsilt ülimalt keeruline hinnata.

„Tänaseks töötab Schoolaby Eestis juba üle aasta ning seda kasutavad oma igapäevases õppetöös pea 500 õpetajat,“ lisas Kongo.

Portaali loomist toetas EAS 300 000 euroga, ettevõtte omafinantseering oli 600 000.

Ukraina sõja alguspäevil koostas Net Group Schoolaby abil Ukraina õpetajate abiga keskkooli matemaatika kursuse. Tänaseks jätkavad Schoolaby matemaatikakursuse toel oma õpinguid pea 200 sõjapõgenikust keskkooliõpilast Baltikumis, Poolas ja Ukrainas.

Tarkvarakoodi vabakasutusse andmine tähendab, et platvormi saavad kasutada ja arendada kõik kasutajad kõikjal maailmas.

„Loomulikult saab platvormi kasutada ainult tingimusel, et kasutajate poolt arendatud uued funktsionaalsused antakse platvormile tagasi, sest nii saab Schoolaby areneda koos oma kogukonnaga. Me soovime, et sellest saaks aktiivsete kasutajate toel pidevalt arenev ökosüsteem, mis tõstaks hariduse kvaliteeti ja parandaks ligipääsu kvaliteetsele õppematerjalidele kõikjal maailmas,“ rõhutas Kongo.

Euroopa Liidu tarkvara vaba kasutuse litsentsi alusel muutub tarkvarakod kõigile avatuks, kuid EUPL litsentsi halduriks jääb siiski Net Group. Koodi asukohaks saab GitLab, mille kaudu Net Group haldab kõiki kogukonna poolt arendatud tooteuuendusi.