RIA pressiesindaja Seiko Kuik ütles Fortele, et saateid läheb eetrisse 13 ning nende hind on 19 500 eurot. Väljundiks on venekeelne raadiojaam Raadio 4.

RIAlt pärineva info kohaselt toetab sarja reklaamikampaania, mille viib ellu reklaamiagentuur Taevas Ogilvy ja mis kestab augusti lõpuni. Kampaania teemaks on küberturvalisus ning lisaks kinnimakstud saatesarjale osteti pidasid ja aega ka tele- ja trükimeedias, kaubanduskeskuste siseraadiotes ning väli- ja digitaalmeedias. Raha selleks kõigest andis RIAle Euroopa Regionaalarengu Fond.

ERRis on riigiametite poolt ostetud saateid olnud eetris pidevalt: näiteks maksab „Osooni“ eest Rahvusringhäälingule Keskkonnainvesteeringute Keskus, „Johannese lähetamise“ viimase hooaja maksis kinni Riigi Tugiteenuste Keskus, „TeadusEST“ ja „Rakett69“ valmisid Eesti Teadusagentuuri raha abil, Interreg rahastas sarja „Sadam otsib meremeest,“ sotsiaalministeerium maksis ringhäälingule sarja „Iseolemine“ eest, "Reis ümber Eesti" sündis Euroopa Liidu ja Norra fondide rahalisel toel, Eesti Töötukassa maksis kinni sarja „Töörööbikud“ jne.

ERRi pressiesindaja Pille-Mai Helemäe ütles juhtumiga seoses, et Eesti Rahvusringhäälingus ei ole nö hinnakirja, sest ERR-i programmidesse ei saa sisu osta.

"Küll teeme me aegajalt koostööprojekte, kõikide nende eelduseks on toimetuslik vabadus ja toimetuse otsus teema vajalikkuse üle. Nii valmis ka Raadio 4 saatesari, milles käsitletavat kübermaailma teemat pidas R4 toimetus oma kuulajaid silmas pidades oluliseks. Saatesarja teevad ja toimetavad professionaalsed ajakirjanikud. Tegemist ei ole ostetud sisuga, isegi kui saade on valminud välisrahastuse toetusel," ütles Helemäe.

Seega: ERR on nõud saadete eetrisse laskmise eest riigiasutustelt raha vastu võtma, kui nende pakutavad ideed ERR töötajatele meeldivad.