Juba järgmise kümne aasta jooksul lakkab nutitelefon, nagu me seda praegu tunneme, olemast kõige levinum vidin ja vajub unustusehõlma. Selleks ajaks hakkab inimkond aktiivselt kasutama täiesti uusi seadmeid. Nii leiab Nokia juht.

Nutitelefonid asendatakse tema sõnul uute seadmetega, millest osa integreeritakse meie kehaga. Ta ei täpsustanud, mida ta täpselt silmas pidas, kuid mõned ettevõtted, näiteks Elon Muski Neuralink, tegelevad aktiivselt neurokiipide arendamisega, mis võimaldavad inimestel "mõttejõul" töötada arvutite ja telefonidega.

Nokia juht on samuti kindel, et aastaks 2030 on olemas tehnoloogia digitaalsete kaksikute loomiseks, mis on lähedane metaversumi ideele. Kuid ta selgitas, et selleks on vaja teistsuguse mastaabiga arvutite võimsust kui need, mida inimkond praegu kasutab, ja eelkõige on vaja andmeedastuskiirust suurendada sadade või isegi tuhandete kordade võrra.

Lundmark ennustas 6G sidestandardi tekkimist 2030. aasta lähemale. Tema prognoos on ligikaudu kooskõlas ühe pooljuhtseadmete arendamisega tegeleva Taiwani ettevõtte ootustega. 6G peaks pakkuma terabiti kiirust ja rakendusi, mis võimaldavad holograafilist ja puutetundlikku sidet.