Videost on näha kuidas esimene katse venelaste soomustransportööri hävitada ei õnnestu, kuna Tšehhoslovakkia-päritolu kerge granaadiheitja RPG-75 tõrgub. BTR-82 õnnestub lõpuks hävitada Saksamaalt ostetud granaadiheitjaga MATADOR. Tabamus viib 30-mm laskemoona plahvatuseni tornis.

MATADOR on Iisraeli ja Singapuri koostöös valminud granaadiheitja, mis on efektiivne nii vastase soomustehnika kui ka kindlustuste vastu. Tootja andmetel läbib see 500 mm soomust, mis tähendab, et see on võimeline hävitama ka näiteks venelaste tanke T-72. Selle efektiivne kasutamisraadius on kuni 500 meetrit, välja on töötatud ka versioon, mille maksimaalne tuleulatus on lausa 1250 meetrit. Kuigi relva töötasid välja Iisrael ja Singapur, toodab seda Dynamit Nobeli tehas Saksamaal.

Ehkki peale Venemaa kallaletungi algust avaldas soovi Ukraina armeesse astuda tuhandeid ameeriklasi, on reaalselt Territoriaalkaitse Rahvusvahelisse leegionisse vastu võetud mõnisada ameeriklast, valdavalt Afganistanis ja Iraagis lahingukogemuse saanud mehed.

Jaga
Kommentaarid