Ahvirõugeid põdevate inimestega kokku puutunud inimesed end valitsuse otsuse kohaselt isoleerima ei pea, kuid nad peaksid olema valvsad, eriti kui nad puutuvad kokku riskirühma kuuluvate inimestega.

Laupäeval säutsus Belgias COVID-19 riikliku referentlabori eest vastutav mikrobioloog Emmanuel André Twitteris, et riigis on kinnitatud neljas ahvirõugete juhtum.

Portaali VRT andmeil osalesid vähemalt kolm nakatunut kuu alguses Antwerpenis toimunud alfaisaste fetišifestivalil Darklands. [WHO teatas nädalavahetusel uutest haigestumise juhtumitest 12 riigis, kus valdav osa nakatunutest on meestega seksivad mehed (MSM) – toim].

Viroloog Marc Van Ranst Leuveni ülikoolist kutsus kõiki festivalil osalenuid üles olema valvsad ja pöörduma arstide poole, kui neil tekivad ahvirõugete kahjustused: „Patsiendid peaksid vältima lähedast kontakti teistega," ütles ta.

Ahvirõuged on rõugetega samasse perekonda kuuluv haigus, mille sümptomiteks on selgelt väljendunud konarlik lööve, palavik, valulikud lihased ja peavalu.

Ahvirõugete juhtumeid on kinnitatud Ühendkuningriigis, Portugalis, Rootsis, Itaalias, Hispaanias, Prantsusmaal, Belgias, Saksamaal, USA-s, Kanadas ja Austraalias. Nüüdseks kokku enam kui 100 juhtumit.