Sellest kirjutab Telegrami-kanal Baza.

Plahvatus toimus täna hommikul Matrossovi tänava elumaja ees. Selle tagajärjel purunes maja ette pargitud Kia Sorento pakiruum, vigastada sai üks auto kõrval seisnud inimene.

Auto juurest leidsid kohale saabunud politseinikud AT4 granaadiheitja toru. Põhilise versiooni kohaselt oli relv autos ja läks lahti, kui pagasiruum avati. Ametnikud seevastu väidavad, et tegu oli "gaasiplahvatusega" ning auto kõrval vedelev AT4 ei oma juhtunuga seost.

Baza andmetel oli Kia omanikuks Viktor Kovtõkov, kes tegeleb nn Donetski Rahvavabariigi abistamisega. Esialgsetel andmetel Kovtõkov ise kannatada ei saanud, aga vigastusi saanud mehe näol oli tegu tema tuttavaga.

AT4 on ühekordne granaadiheitja, mis sobib nii soomukite kui ka kindlustuste vastu kasutamiseks. Tänapäevaste tankide vastu loetakse neid ebaefektiivseteks, eriti nende vastu, millel on reaktiivsoomus. Selle töötas välja Rootsi Saab Bofors 1960ndatel granaadiheitja Carl Gustafi odava ja lihtsa alternatiivina. Neid on tänaseks toodetud üle 600 000 ning ühe granaadiheitja hind on üle 1300 euro. Rootslased on alates märtsist saatnud ukrainlastele üle 10 000 sellise granaadiheitja ja ameeriklased veel 6000.

Jaga
Kommentaarid