Kõik neli James Webbi kosmoseteleskoobi teadusinstrumenti on teadlaste sõnul saavutanud "täiusliku konditsiooni" enne teleskoobi ametlikku debüüti sel suvel. "Mul on hea meel teatada, et teleskoobi seadistamine on lõpule viidud veelgi parema jõudlusega, kui ootasime," teatas James Webbi kosmoseteleskoobi projekti teadlane Michael McElwain.

Teleskoobi valmisoleku illustreerimiseks võrdles NASA pilte James Webbilt ja Spitzerilt, mis on juba "pensionil". Spitzeri tehtud kujutis näitab seitset Suures Magalhaesi pilves asuvat tähte hägusalt, samas kui James Webbi pilt samadest taevakehadest jäädvustas esiplaanil olevad tähed suure resolutsiooniga. NASA nimetab seda "enneolematuks detailsuseks".

Teleskoop saadab oma esimese teaduspiltide komplekti Maale juulis.

Teleskoop James Webb: mida see kujutab?

25. detsembril 2021 käivitas NASA 10 miljardi dollarit maksva James Webbi teleskoobi. Teleskoop saadeti 1,5 miljoni kilomeetri pikkusele teekonnale. Teleskoop koosneb 18 kuusnurksest peeglisegmendist, mis on ühendatud üheks suureks 6,4 meetri laiuseks peegliks.

James Webb suudab pildistada kaugeid objekte ja suudab seda 100 korda detailsemalt kui ülesvõtted, mida Hubble'i kosmoseteleskoop suudab teha.

Teleskoop on mõeldud, et vaadelda universumi kõige varasemate tähtede, mis on umbes 13,8 miljardit aastat vanad, tuhmi valgust.