Uus Põrnikas sündis 1992, kui Simi Valley disaini stuudios valmisid esimesed joonised. 2000 aasta jaanuaris esitles Volkswagen Dune`i Los Angelesi autonäitusel.

New Beetle ei ole Volkswageni jaoks kuigi edukas auto olnud müüginumbrite poolest. Autos on küll stiili, kuid hind ei ole enam mitte rahva auto oma, vaid eksklusiivautode klassist. Dune oleks võinud olla Volkswageni trump linnamaasturite klassis, sest seal oleks ta kindlasti omanäoliseim isend.

Jõuallikaks planeeriti 2.3L V5 mootorit, mis oleks pidanud tagama piisava võimsuse oma 110 KW-ga. Jõuülekanne käib läbi kuuekäikulise käigukasti ja 4MOTION-i, mis peaks elektrooniliselt kontrollima ratastele antavat jõudu ning seda kiiremini, kui meie mõte töötab. Õhkvedrustus on reguleeritav kolme asendisse, mis on linna-, maantee- ja maastikusõidu jaoks.

Auto nina tehti 4 sentimeetrit lühemaks, et tagada parem läbitavus teekõrval. Auto kõrgus ja laius kasvasid ning rattakoopad mahutavad ära 235/60 R18 rehvid.

Auto on mõeldud 2+2 inimesele ning sisu sarnaneb New Beetle omale. Loomulikult on seal pea kõik lisad, mida Volkswagenitele paigaldatakse.