Püüda saab vimba erinevate rakendustega. Pärnu jõel haarab kala edukalt põiklanti (kindlasti tasub enne põiklandiga jõele tormamist vaadata püügipiiranguid!), teda saab püüda aktiivselt kirptirguga otsides ning ka passiivselt ühe koha peal kala oodates ja peibutussööta kasutades. Kasari jõel põiklant vimba ei huvita, samuti on sealt selle kala passiivsete vahenditega kättesaamise võimalus oluliselt väiksem.

Olles aja jooksul kõiki kolme proovinud, olen endale valinud kirptirguga aktiivse püügiviisi. See on huvitavam, vaheldusrikkam ja ka produktiivsem, kui õhtul saagi lugemiseks läheb. Loomulikult ei ole päevad vennad ja vahel toimivad ühed vahendid paremini kui teised.

Kirptirguga püüdes eelistan punast värvi kirpu. Millegipärast ei kipu kuldsed, hõbedased ja teised värvid vimmale peale minevat. Kirbu suurus sõltub voolust. Näiteks Pärnus, kus mere mõju voolule on väga oluline, võib teatud päevadel kirp üsna suur olla. Samas südatalvel, kui vett jões vähe ja vool nõrk, tasub eelistada väiksemaid versioone.

Loe artiklit täispikkuses siit.