Selle baasmudeli hinnaks on ligi 8000 dollarit (umbes 200.000 Eesti krooni), teatab Autonews. Tootmise algusest tänavu 23. septembril kuni aasta lõpuni monteeritakse kokku 456 autot. Tuleva aasta plaan on 35.000 masinat.

Kõik tänavu kokku pandud autod on hõbedased, kuid järgmisel aastal lisandub värvigammasse veel kuus värvi. Autosid hakatakse Venemaal müüma läbi loodava diileritevõrgu, mille suuruseks on 2003. aasta lõpuks kavandatud 97.

Üldse investeeriti Chevrolet-Niva tootmiseks 340 miljonit dollarit. General Motors andis selleks sada miljonit ja AutoVAZ pani projekti intellektuaalse panuse sama suure summa väärtuses. 140 miljonit dollarit tuli Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangalt.

Pärast projekti täiemahulist käivitumist astub pank investorite seast välja ja tema osa saavad omale MG ja AutoVAZ võrdsetes osades.

Uue ühisettevõtte peadirektor John Milonas ütles, et Chevrolet-Niva mudel on suunatud sportlikele aktiivsetele inimestele. Milonase hinnangul on Chevrolet-Nivast huvitatud ka linnalähedaste piirkondade ja maaelanikud.

Selle aasta lõpuks saab General Motorsi ja AutoVAZi ühisettevõttes tööd 390 inimest, kuid järgmise aasta lõpuks suureneb nende arv 1.200ni.