Vanast Minist veidi suurem masin on säilitanud ratsionaalsed ja kompaktsed mõõtmed. Auto rattad asuvad salongi mahukuse tõstmiseks teineteisest võimalikult kaugel. See annab autole ka kõrgetasemelise juhitavuse ja stabiilsuse.

Uue auto baasmootor on 1,6-liitrine ja 90hobujõuline. Surveastme tõstmise ja turbotäite abil on saadud Mini Cooperi võimsuseks 115 ja Mini Cooper S-il 163 hobujõudu. Kaks viimati nimetatud modifikatsiooni tulevad ka Euroopas ja Aasias müügile tuleval aastal. Veelgi hiljem on oodata ka diiselmootoriga Minit. Baasmudeli hinnaks on kavandatud 14.000 USA dollarit ehk ligi 250.000 krooni.

Eritellimusel võib saada uut Minit ka poolautomaatse käigukastiga Steptronic. Auto standardvarustusse kuuluvad eesmised ja külgmised turvapadjad, ketaspidurid, pidurite blokeerumisvastane süsteem ja rehvide rõhu jälgimise süsteem. Tellida saab kursi jälgimise süsteemi ja ksenoontulesid.

Aastas kavatsetakse müüa umbes 100.000 uut Minit. Neist 20.000 tahetakse suunata müüki USAs. 65.000 Mini plaanitakse müüa Saksamaal, Itaalias ja Inglismaal ning 15.000 saata Jaapanisse.