IBM, Motorola, Nokia, Ericsson, Qualcomm ja telekommunikatsioonigigandid Sprint, AT&T, Bell Atlantic ja Nextel on kõik teinud panuse traadita internetisidele.

Mobiiltelefonide tootjad arendavad kiiresti oma teenuseid, et kinnitada kanda järjest konkurentsitihedamaks muutuval turul, ütles Phone.com-i asepresident Ben Linder.

Phone.com on müünud oma mikrobrauseri litsentsi 26 mobiilitootjale ning müüb servertarkvara telekommunikatsioonifirmadele.

Kuid tarbijate poolne vastuvõtt on seni olnud aeglane.

"Me ei ole saavutanud isegi veel uuendushuviliste inimeste huvi," ütles tehnokonsultatsioonifirma Current Analysis asepresident Jonathan Haller. "See toode ei ole ostjates veel vastuvõtlikku pinnast leidnud."

Selleks on ka objektiivsed põhjused: andmeside mobiili abil on veel aeglane, mobiili ekraanid on väiksed ja pakutav sisuvalik piiratud.

Analüütikud ütlevad, et mobiilne internetiside on praegu samas seisus mis internet nelja aasta eest ning et plahvatuslikud aastad on alles ees.

"Ma arvan, et me näeme suurt nõudlust mobiilse internetiside järele järgmise 12 kuu pärast," prognoosis Yankee Grpoup analüütik Darryl Sterling. "Ja alates 2001. aastast peaks areng jätkuma peadpööritava kiirusega."

Analüütikud ennustavad, et 2002. aastal on maailmas üle 100 miljoni internetiühendusega mobiilikasutaja ja et 2003. aastal on maailmas miljard mobiiltelefoni omanikku.