Heiki on kogunud tohutu hulga ajaloolist infot - vanim artikkel on dateeritud 1905 aasta 8. veebruariga, kus kohalikud kalurid kurdavad tammiehituse järel kõvasti vähenenud kalasaagi üle, varem viljakana tuntud väinast. Edaspidised artiklid lähevad kalasaagi kohta aga muidugi vaid kehvemaks. Heiki ise rääkis, et lapsena olla ta püüdnud käsiõngega kahte väinapoolt ühendanud Tillunirest paarikiloseid säinaid ja korra olevat ka oma bambusridva kaotanud kalale. Tilluniregi on aga kahjuks tänaseks umbe kasvanud ning seegi kalade migratsioonitee on seega kadunud.

Olukorra parandamiseks kogus Heiki kaustikusse 4000 allkirja ja pöördus Riigikogu poole, palvega tammi avad teha - talle näidati viisakalt ust, kuna allkirjade taga ei pidavat olema võimalik inimesi tuvastada. Siis pani mees püsti Petitsioon.ee keskkonda kampaania, kuid 700 allkirja juures katkestas selle, kuna temani jõudsid kuuldused, et ka PIN1 pole Riigikogu jaoks piisav. Lisaks veel ebamugavus, mis pidurdas hääletamise indu, nimelt ei saanud anda oma häält mobiil-ID’ga .

Nüüd on ta aga Rahvaalgatus.ee keskkonnas püsti pannud uue kampaania, mis vastab seadustele ja plaanib minna võiduka lõpuni, kuna 1000 allkirja kogunemisel olla Riigikogu lubanud Väina tammi teema üles võtta.

Tänaseks on juba üle 300 inimese oma allkirja andnud. Toetage ka Teie kaladele liikumisteede tegemist Väikese Väina tammi ning andke oma elektrooniline allkiri, klikates alloleval lingil. Projekti õnnestumise korral oleks meil, harrastuskalameestel, jälle üks huvitav ja kõrge potentsiaaliga kalakoht juures.

Allkirja saab anda siin.