Ühtlasi on samale lehele koondatud hulgaliselt kasulikku teavet stressi ja sellega toime tulemise võimaluste kohta.

Stressitestikampaania kestab kuu aega ja interaktiivselt kaardilt saab näha Eesti kõige stressivaesemaid ja –rohkemaid piirkondi. Tartu Ülikooli Kliinikumi Närvikliiniku neuroloog vanemarst-õppejõud dr Mark Braschinsky sõnul on stress Eestis ülilevinud, kuid sageli alahinnatud häire.

“Stress tundub tänapäeval nii tavaline, et sellele ja sellega toimetulemisele pööratakse teenimatult vähe tähelepanu. Tegutsema hakatakse alles siis, kui stress on viinud mõne tõsisema haiguseni, kuid ravima peaks juba sümpomit, mitte tagajärge,” ütles dr Braschinsky. “Terve Eesti stressitest on käepärane ja mugav vahend testimaks oma stressitaset. Vajadusel on mõistlik ka konsulteerida arstiga.”

Kõnealune test sai alguse Ungaris ning sarnane kampaania on edukalt läbi viidud ka Lätis ja Leedus, kus see aitas stressile tavapärasest enam tähelepanu tõmmata ning andis seeläbi panuse elanikkonna üldise stressi vähendamiseks.

Niisiis on testikampaania laiem eesmärk tõsta inimeste teadlikkust, et nad tunneksid stressi paremini ära ja oskaks sellega edukamalt toime tulla. Oluline on, et inimeste elus oleks piisavalt puhkust, liikumist ja mineraale (magneesium jt).

Jaga
Kommentaarid