Õisu etapiks hakkasime valmistuma veel enne treeningkeeldu, s.t. 2 nädalat enne võistlust jõudsime käia 2 korda järvega tutvumas. Esimene treening oli lühike, läksime õhtul pärast tööd, et järgmisel korralikumal treeningul oleks juba natuke eelinfot ja mõtteainet. Pärast esimest treeningut jõuab teha esimesed korralikumad analüüsid ja ka näiteks mingeid lante juurde osta, kui selgub, et esimesel treeningul miski toimib või on vaja mingeid variatsioone.

Esimese treeningpäeva alustasime nii, et valisime välja ühe kalda ja otsustasime täna keskenduda sellele kaldajoonele, kuid proovida erinevaid sügavusi. Eesmärk oli aru saada, mis sügavustel kala enamasti paikneb. Treeningut alustasime sellest, et sõitsime piisavalt suure lõigu kajaloodiga läbi, kaardistasime ära selle põhjasügavused ja struktuuri, leidsime üles kalaparved ja oli näha ka haugi. Kõige rohkem nägime kala esialgu 2.5-3m sügavusel randil. Selline järve kaardistamise protsess käib meie Lowrance Carbon kajaloodiga väga kiiresti, sest sõites me näeme paadist umbes 20-25m kummalegi poole. Sõidu ajal märkisime plotterisse kõik huvitavad punktid, nendeks oli huvitav põhjareljeef, valge kala parved (tõenäoliselt särg) ja haugid, ka neid oli väga hästi näha, kuigi eriti palju neid ei olnud. Haug seisis kalaparvedest veidi eemal. Oli näha, et põhi on väga mudane.

Kui valitud lõik oli läbi sõidetud ja ära kaardistatud, alustasime 2.5-3m randil püüki. Proovisime nii voblereid kui ka jigi. Üsna kiiresti sai selgeks, et randilt hetkel palju haugi ei saa. Teine plaan oli proovida kaldataimestiku äärest ja seest. Läksime tagasi alguspunkti ja hakkasime mööda kaldajoont liikuma. Viskasine heina äärde voblereid ja silikooni. Kala hakkas kohe endast märku andma, hakkasime normaalse tihedusega saama haugi, umbes 50:50 mõõdus. Eks see oli ka loogiline, et kevadel pärast kudemist peaks haug olema madalas. Tundus, et kõige paremini töötas hele silikoon. Häid tulemusi näitas Selecti silikoon, mis on Keitechi koopia, aga veidi tugevamast materjalist ja tänu sellele peab offsetkonksul kauem vastu ja maksab vähem. See on oluline, sest hea võtu korral läheb offsetkonksuga püüdes päevas keskmiselt pakk silikooni ära. Mõne tunniga saime 7 mõõdus haugi ja mõned alamõõdulised, oli ka tühje võtte, äraminekuid. Igav ei olnud.

Loe blogi täispikkusest siit.