Milline teler on parim Sinule, Su perele ja sobib kokku Su elukohaga? Elementro teeb mitmeosalise ülevaate hetkel turul olevatest tehnoloogiatest ning jagab soovitusi parima teleri valimiseks.

Millist valida?

Turul on hetkel mitmeid erinevaid tehnoloogiaid, mille vahel valida. Kõik need töötavad erinevatel põhimõtetel, kuid annavad lõppkasutajale sama tulemuse ehk kuvavad pilti ekraanil. Kõikidel tehnoloogiatel on oma tugevad ja nõrgad küljed. Vaatlemegi neid:

LCD TV: CCFL

Alles hiljuti olid kõik LCD telerid CCFL (külmkatoodiga luminestsentslamp) valgustehnoloogiaga. Suurimaks miinuseks antud tehnoloogia puhul on suurus — televiisori korpus peab ära mahutama nii CCFL lambid kui ka reflektorid. Lisaks on eluiga piiratud võrreldes uuemate tehnoloogiatega ning CCFL-monitorid ei suuda valgusvihku ära katta ühtlaselt terve ekraani laiuses. Seetõttu on kontrastisuhte reguleerimine raske ja teler ei suuda pakkuda parimat pildikvaliteeti. Nüüdseks on tegemist kaduva tehnoloogiaga, kuid on veel kasutusel odavamates telerites.

Edge LED vs Direct LED

LED TV: Direct LED

Direct LED lahenduse puhul on taustavalguse tekitajaks LED (valgust kiirgavad dioodid) ribad, mis asuvad otse ekraan taga ning katavad seda täielikult. LED tulesid saab iseseisvalt sisse või välja lülitada, mis toob esile säravad valged ja sügavad mustad ehk tunduvalt parema kontrastsuse. Lisaks on tegemist energiasäästlikuma lahendusega kui CCFL telerid.

LED TV: Edge LED

Kui Direct tehnoloogia puhul asusid LED-d terve ekraani ulatuses, siis EDGE LED puhul ainult ekraani äärtes. Selline asetus võimaldab valmistada tunduvalt õhemaid ja parema kontrastsusega telereid võrreldes CCFL tehnoloogiaga. Võrreldes aga Direct LED-ga, ei ole pildikvaliteet niivõrd hea, kuid on tunduvalt soodsam ning tänu sellele ka väga levinud.

Vaata Elementro telerite supperpakkumisi lähemalt SIIT ning saa tellimusega kaasa TASUTA UEFA jalgpall.

Jaga
Kommentaarid