Sony Walkman seeria mobiilse digitaalpleieri näol on tegemist tõsise konkurendiga digitaalsete muusikapleierite turul. W800i on varustatud kvaliteetsete stereo-kõrvaklappidega, kuulata saab MP3 ja AAC formaadis muusikafaile. Failimahutavus on samuti piisav, kuna kaasasolev 0,5GB
Memory Stick Duo
mälupulk võimaldab salvestada ligi 150 muusikapala (10-12 CD).

Muusika allalaadimine on hõlbus tänu Disk2Phone tarkvarale, millega saab personaalarvuti abil telefonile kiirelt ja mugavalt oma valitud CD sisu kirjutada. Samuti pole kollektsiooni ajakohastamine raske, kuna tarkvara võimaldab muusikafaile sirvida, sorteerida, leida, teisaldada ja kustutada.

W800i kasutajaliides teeb pleieri kasutamise lihtsaks, samuti on telefoni, pleieri ja kaamera funktsioonid omavahel hästi integreeritud. Muusikat kuulates ei jää märkamata sissetulev kõne, sest helin suunatakse ka läbi stereo kõrvaklappide. Kui kasutaja soovib kõne vastu võtta, seiskub muusika kõne ajaks ning jätkub kõne lõppedes samast kohast. Pleierit saab käsitseda üheainsa Direct Music nupu abil, mis muusikapalasid käivitab, katkestab ja lõpetab. Pleierit ja telefoni on võimalik kasutada ka eraldi ning näiteks lennureisi ajaks võib telefoni välja lülitada, kuid pleierit siiski edasi kasutada.

Aku vastupidavus on paljude pleierikasutajate jaoks üks olulisemaid tegureid. W800i aku peab vastu ka pikemad reisid — sisselülitatud telefoni puhul jätkub akut kuni 15 tunniks ja telefoni väljalülitamise korral isegi kuni 30 tunniks.

Kuigi telefon-pleier kaalub alla 100 grammi, on W800i varustatud 2-megapikslise kaameraga, mille juurde kuuluvad automaatne fokuseerimine, välk, aktiivne objektiivikate ja digitaalne kaameraliides, nii et häid pilte on võimalik teha väga erinevates oludes.

Mudelile W800i saab lisavarustusena juurde osta MMC-60 muusikakaabli, mis ühendab seadme stereosüsteemiga, samuti HCA-60 autosõidu handsfree, mis võimaldab muusikat kuulata läbi auto kõlarite.