Seni on firma Shelby American Incorporated tuntud omal ajal maailmakuulsate sportautode Cobra loojana, kirjutab AutoExpress. Täielikult omaloodud rodsteri kontseptsioon valmis Shelbyl 1995. aastal ja juba 1997. aastal näitas ta uue masina prototüüpi Los Angelese autonäitusel.

Kuna publiku ja autospetsialistide hinnangud olid soosivad, otsustas Shelby valmistada väikese, 500 autost koosneva partii.

Terastorudest raamile on kinnitatud kerge klaasplastist kere. Nagu võidusõiduautodel, puuduvad ka Shelby Series 1-l nii pagasiruum kui varuratas. Istmete taga on imepisike panipaik, kuhu on mahutatud 11 kilogrammi kaaluv pehme katus. Auto avarasse salongi on konstruktorid paigutanud kaks sportlikku anatoomilist istet, mis valmistatakse igale masinale eraldi tulevase autoomaniku mõõtude järgi.

Kuna salong on range ja veidi vanamoodne, siis paigaldas Shelby mugavuse tõstmiseks sinna ka konditsioneeri, kesklukustuse, täieliku elektroonikaseadmete paketi ja 200vatise audiosüsteemi koos CD- pleieriga.

Auto on 4292 millimeetrit pikk, 1943 mm lai ja 1194 mm kõrge. Täisvarustuses masin kaalub 1190 kilogrammi.

Jõuallikaks valis Shelby neljaliitrise 320hobujõulise V8 mootori Oldsmobile Aurora. Selle mootoriga kiirendub auto paigalseisust sajakilomeetrilise tunnikiiruseni 4,4 sekundiga ja masina maksimumkiirus on 280 kilomeetrit tunnis. Auto maksab 106.975 USA dollarit (ligi 1,9 miljonit Eesti krooni).