Šveitsi firma Rinspeed on kõigil viimastel Genfi autonäitustel esinenud mõne huvitava kontseptsiooniautoga. Seekordsel näitusel on Rinspeedil väljas ühekohaline sportauto Advantige Rone, mis lisaks bensiinile võib kasutada mootorikütuseks ka orgaaniliste jäätmete ümbertöötlemisel tekivat gaasi, teatab AutoExpress.

Sajast kilogrammist jäätmetest saadava gaasiga võib auto läbida 100 kilomeetrit tekitamata sealjuures ümbritsevale loodusele vähematki kahju.

Advantige Rone juures on ka teine uudis — juhikabiini dünaamiline kontroll, mis automaatselt reguleerib juhi asendit tee suhtes sõltuvalt auto kiirusest. Kuni 40kilomeetrilise tunnikiiruseni on kabiin kõige ülemises asendis, võimaldades juhil saada parim ülevaate teest ja ümbrusest. Kiiruse tõustes üle 75 kilomeetri tunnis on kabiin aga 30 sentimeetrit madalamal. Ka võib Advantige Rone kabiin kalduda sõltuvalt tsentrifugaaljõust, mis tekitab tunde, nagu juhiks mootorratast.

Väliselt meenutab kontseptsiooniauto mõningal määral vormel-3 autot. Tema kõrgus on alla meetri ja masina tagaosas on suured õhuvõtuavad mootori paremaks jahutamiseks. Advantige Ronel pole ühtegi tagasivaatepeeglit, neid asendavad videokaamerad, nende pilti saab näha näidikutelaual asuvalt värviliselt monitorilt.

Rinspeedi internetileheküljel toodud kirjutise kohaselt kujutab Advantige Rone endast auto, mootorratta ja võistlusauto kombinatsiooni ning on ideaalseks kihutusvaheniks Vahemeremaade kurvilistel teedel.