Head vimmakohad on näiteks Pirita jõel, vasakul kaldal velotreki juures ja paremal kaldal suudme pool. Mõlema läheduses on ka parkla. Möödunud aasta märtsi lõpus–aprilli alguses leidsid just siin aset mõned mu ilusamad feederipüügid.

Vimb hakkab võtma varahommikul, lõunast paneb suu kinni ja õhtuks on taas aktiivne. Kasutan medium-klassi feederit, 4000 mõõdus rulli (Shimano järgi) ja 0,13 mm nööri. Suhteliselt kiire voolu jaoks sobib söödakorv raskusega 45–55 g, see hoiab rakenduse kindlalt õiges kohas. Kasutan paternoster-rakendust ja 0,13 mm tamiilist lipsu pikkusega 50 cm, konks on Owneri nr 14 Penny Hook.

Söödaks sobib võileib ühest kärbsetõugust ja kolmest sääsevastsest. Aktiivse võtu puhul kasutan 0,15 mm lipsu konksuga nr 12, vastavalt suurendan ka sööda hulka konksul kahe kärbsetõugu ja 5–7 sääsevastseni. Tõuku ja vastseid tasub vahetada pärast iga väljakerimist ja konkse pärast 3–5 kala väljatoomist. Nii ei ole mul ka nööri kasutades mitte ükski vimb ära läinud ja isegi kilone siig tuli tänu teravale konksule ilusti kaldale.

Söödaks piisab mulle viietunniseks püügiks ühest kilost Salmo Vimba segust. Sinna lisan ma kindlasti kuni 500 g jahvatatud tooreid ja keedetud krevette ja pikantset juustu. Kogu selle maiuse lasen kaks korda läbi hakklihamasina ja segan põhisööda sisse. Muide, vahel tuleb vimba krevetitüki peale isegi paremini kui sääsevastse ja kärbsetõugu peale.

Loe artiklit täispikkuses siit.