Memorandumi alusel investeerib Microsoft järgneva viie aasta jooksul IKT-alase hariduse arendamisse Eestis enam kui 1 miljonit USA dollarit. Toetuste läbi saavad Eesti koolid kaasajastada oma arvutitarkvara ning õpetajatel on võimalus läbida info- ja kommunikatsioonitehnoloogiateemalisi koolitusi, mis aitavad neil koolitundides infotehnoloogiat rakendada ning parandada seeläbi õppekogemuse kvaliteeti ning tõhusust.

“Arvutite ja tarkvara uute versioonide olemasolu on vajalik kaasaegse õpikeskkonna loomiseks. Teisalt on see kulukas investeering, riigi soovid on suuremad võimalustest,” ütles Haridus- ja Teadusminister Toivo Maimets ning lisas, et siinkohal on väga tervitatav kui appi tulevad eraettevõtted. “Samas ei võta me selle memorandumiga endale juriidilisi kohustusi, vaid pigem on tegemist heatahtelepinguga. Oleme Microsoftile tänulikud toetuse ja abi eest ning loodame viljakale koostööle,” kinnitas minister pressikonverentsil.

“Info- ja kommunikatsioonitehnoloogiatel on tänapäeva ühiskonnas oluline roll riigi majanduse ja rahva heaolu tagamises. Rääkides tehnoloogiast ei saa me unustada koole, kus õpilastel puudub sageli juurdepääs kaasaegsele tehnoloogiale ning õpetajatel puudub vajalik väljaõpe tehnoloogia abil õppetundide läbiviimiseks,” selgitas Microsofti Balti regiooni juht Torben Andersen “Partnerid õppimises” programmi algatuse põhjuseid.

Ministeeriumi poolt viivad Memorandumis kokkulepitud tegevusi ellu Tiigrihüppe Sihtasutus ning Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus.

Lisaks Eestile on memorandumile alla kirjutanud Leedu, Soome, Ungari, Itaalia, Hispaania, Poola, Brasiilia, India ja Namiibia valitsused. Hetkel peab Microsoft aktiivseid läbirääkimisi kümne teise valitsusega, programmiga on võimalus liituda enam kui 70 riigil.