Tegemist on märgiga nr 598 ehk "sõiduradade liitumiskoht". Selline märk osutab sõiduradade liitumiskohale, kus liikluse sujuvuse eesmärgil soovitatakse liikuda jätkuvale sõidurajale kordamööda ehk nn tõmbluku meetodil. Tallinnas võib sellist märki näha näiteks Järvevana teel, kuid põhimõte, millele see viitab, ei ole inimestel selge.

"Kuidas asi Eestis reaalselt välja näeb? „Tublid autojuhid“ reastuvad sellistes kohtades varakult paremasse ritta, hoiavad võimalikult väikest pikivahet, et keegi ei saaks vahele reastuda ja kiruvad „tujurikkujaid“, kes kõigist mööda sõidavad ja alles lõpus reavahetuse teevad," kirjutatakse Liiklusjärelvalvekeskuse Facebooki lehel. See ei ole aga absoluutselt õige käitumine.

"„Tublile autojuhile“ infoks: kui mõlemat sõidurada kasutataks võrdselt ja „kaduval“ sõidurajal liikujad teeksid reavahetuse alles raja lõpus ning paremal rajal liikujad hoiaksid mõistlikku pikivahet, oleks sellise üle ühe reavahetuste puhul „pudelikaelas“ tekkivad ummikud 40-50% lühemad. Kuna „tõmbluku“ puhul on mõlemal sõidurajal liikuvate sõidukite liikumiskiirus ühtlasem, siis on ka tõenäosus liiklusõnnetuse tekkimiseks oluliselt väiksem," juhivad keskuse esindajad tähelepanu.

Seega, õige käitumine ei ole sellise märgi puhul hakata kohe ümber reastuma, vaid sõita ära kaduva rea lõppu ning seejärel sujuvalt liituda teise sõidurajaga. Selleks, et ummikuid vältida, tasub sellise märgiga kohtades liikuda stabiilsel kiirusel ning kogu reastumine teha jooksvalt, mitte üht sõidurada seejuures liiklusele poole pealt kinni pannes.

Samas rõhutatakse postituses ka seda, et see, kui märki füüsiliselt olemas ei ole, ei tähenda, et põhimõte, millele märk tähelepanu juhtib, ei kehtiks. Igal juhul on mõistlik sõita takistuse või kaduva raja lõppu nii pikalt kui võimalik. Sellisel juhul mahub teele rohkem autosid. See aga ei tähenda, et suunatuld ja teisi mõistliku liiklemise põhimõtteid ära tasuks unustada. "Ole viisakas, hoia pikivahet ja mõtle ka teistele. Nii on liiklus oluliselt ohutum, sujuvam ja „ummikuvabam“," kutsutakse postituses üles.