New York Post vahendab, et majas elav naine kuulis umbes 8:45 hommikul kolinat ning avastas välja minnes puu otsast Samsungi kirjadega satelliidi. "Uskumatu. Vaadake, mis just taevast alla kukkus. Päästjad on samuti hämmingus ning nüüd on see krempel mul puu otsas," kirjutas maja perenaine Nancy Welke Facebookis. "Hea, et hobuseid väljas ei olnud," ütles ta veel.

Nagu videost näha, oli tegemist nelja jalaga alumiiniumiga kaetud kehaga, mis oli varustatud ka päikesepaneelide ning Samsungi kirjadega. Welke sõnul olid kasti sees kaks suurt kaamerat ning Samsungi nutitelefon. Näha on ka langevarju, tänu millele ootamatu külaline suurema hoo maha sai pidurdatud.

Samsungi esindaja sõnul oli tegemist plaanikohase maandumisega. "Planeeritud maandumise käigus tingisid USA ilmastikuolud kavakohasest varasema pehme maandumise meie poolt välja valitud maapiirkonnas. Ühtegi vigastust maandumine ei tekitanud ning õhupall toodi meie esindajate poolt ära. Vabandame, kui tekitasime kellelegi ebamugavusi," ütles ettevõtte esindaja ABC Newsile.

Samsungi esindaja selgitas Forte esitatud küsimuse valguses, kuidas on võimalik, et planeeritud maandumine juhtus enne 31. oktoobrit, millal programm tegelikult lõppema pidi, tekkinud olukorda: "Õhupalli stratosfääris viibimise aeg oli algusest peale potentsiaalselt varieeruv, kuna vaatamata täpsele planeerimisele on asjade kosmosesse saatmine keerukas protsess ja on faktoreid, mis ei ole meie mõjutada, näiteks ilm." Just need asjaolud olidki ettevõtte esindaja sõnul põhjuseks, miks õhupall stratosfäärist varem tagasi jõudis ning USA-s maandus.