Värskeim Passati mudel on Andres Selgoja sõnul jõudnud sõna otseses mõttes digiajastusse. Masina meelelahutus- ja infosüsteemi on oluliselt uuendatud: lisandunud on näiteks võimalus juhtida multimeedia ekraani häälkäskluste ja viibetega.

Uuenenud Passatis saab Selgoja ütlust mööda luua kuni kuus kasutaja profiili ehk salvestada infosüsteemi kuue erineva juhi eelistused (istme asend, raadiojaamad, salongi valgustuse toon jms), mida masin juhi autosse sisselogimisel koheselt rakendab.

Interneti püsiühendus annab võimaluse kasutada autos voogedastusplatvorme, nagu näiteks Spotify, ja nautida sõltumata asukohast oma lemmikartistide muusikat.

Et tegemist on ikkagi digiajastu mudeliga, saab Samsungi nutitelefoni muuta Passati elektrooniliseks võtmeks. Sisuliselt tähendab see seda, et telefon asendab füüsilist võtit. Mobiilirakenduse abil saab ka autovõtme teisele pereliikmele edasi saata.

Turvalisust ja sõidumugavust lisab Passatile täiustatud juhiabisüsteem Travel Assist. "See aitab püsida kindlalt sõidurajal, hoida kinni piirkiirusest ja pidada eessõitjaga pikivahet. Adaptiivne kiirushoidik on varasemaga võrreldes targem ja tundlikum, hoidik suudab hinnata eesootavaid kurve ja liiklusmärke, vajadusel pidurdada ja kohandada vastavalt märkidele ning teele masina sõidukiirust," kirjeldab Selgoja.

Paranenud on ka auto sõidudünaamika režiimid. Valikud on varasemaga võrreldes konkreetsemad: kui masin on sportrežiimil, reageerib auto gaasipedaalile jõulisemalt ning rooli tunnetus on täpsem ja teravam. Mugavusrežiimil sõites muutub vedrustus pehmemaks ja kiirendus sujuvamaks. Ökonoomsusrežiimil liikuv masin säästab kütust ja arvestab välja optimaalseima liikumiskiiruse.

Passati välimuses ei ole kuigi pöördelisi ümberkorraldusi ette võetud, kuid värskema ilme on auto omandanud sellegipoolest. Muutunud on näiteks tuled - nüüd on kõigil Passatitel ees LED-tuled, lisavarustusena saab juurde tellida LED-maatrikstuled. Ümbersünni on teinud läbi ka Passati tagatuled: need on varasemast moodsama disainiga, tulede plinkimine on asendunud “voolava” valguslahendusega.

Kuna kaheksanda põlvkonna värskendatud Volkswagen Passati puhul ei ole tegu päris uue mudeli, vaid populaarse suurema keskklassi auto facelift’iga, siis kõik uuendused esimese hooga silma ei hakka. Muutused on pigem instinktiivselt tajutavad ja ilmnevad alles auto kasutamise käigus. Revolutsiooni asemel pakub vastne täiustatud mudel pigem evolutsiooni - loogilist ja läbimõeldud edasiarendust.

Vaata videost, mida uus Passat endas täpselt peidab!