Nagu videost näha, on telefoni mõlemad pooled kaetud ekraaniga. Telefoni läbiv musta värvi riba, mis on peale alumise ja ülemise otsa ainus osa, mida ekraan ei kata, peidab endas 108 megapikslist kaamerat, mis on võimeline tegema 12032 x 9024 eraldusvõimega fotosid. Lisaks sellele on kaamerasüsteemis üks 20 megapiksline ülilainurkkaamera ning 12 megapiksline telefotokaamera.

Esikaamerat telefonil ei ole, kuna kui telefoni tagumine külg juba ekraaniga kaetud on, siis on seda ilmselt võimalik ka kasutada, et tagumise kaameraga ka iseendast pildid ära teha.

Telefonil on vaid üks nupp - see on selle sisse lülitamiseks ning on telefoni titaaniumiga kaetud ülemisel otsal. Külgmiste nuppude asemel on survele reageerivad küljed, mille sarnased on kasutusel ka värskelt Huawei tutvustatud Mate 30 telefonil.

Kõik ülejäänud tehnoloogilised lahendused - sõrmejäljelugeja ning kõlaritehnoloogia on peidetud suure ekraani alla või ehitatud selle sisse. Tavapärast kuularit ega kõlarit telefonil ei ole, seda asendab vibreerides helivõnkeid tekitav ekraan.

Telefoni seest leiab ühe hetkel parima kasutusel oleva protsessorikiibi - Snapdragon 855+, 12 GB muutmälu ning 512 GB sisemälu. Telefonil on 5G võimekus, 4050 mAh aku ning 40 vatine kiirlaadimine.

Xiaomi on ka varasemalt selliseid ulmelisi mudeleid tutvustanud ning tihti on need jäänud nn ideetelefonide tasemele. Mi Mix Alpha tuleb aga ettevõte esindajate sõnul ka päriselt müügile ning seda juba detsembrikuus. Hetkel on teada, et telefon tuleb müügile Hiinas, 19 999 jüäänise hinnalipikuga (u 2500 eurot). See, kas ulmelise väljanägemisega telefon ka teistel turgudel klientideni jõuab, hetkel teada ei ole.