Hiina tootja esindajad rõhutavad, et see ei tähenda, et tulevased Huawei nutitelefonid hakkaksid Harmony toel toimima. Ettevõte soovib jätkuvalt tugevalt Google'iga koostööd teha ning Androidi kasutada. Nüüd on aga ka avalikult teada, et juhul, kui Hiina ja USA vaheline olukord peaks taas pingelisemaks muutuma, on Huaweil operatsioonisüsteemina varuvariant täiesti olemas ja kasutamiseks valmis.

"Usume, et HarmonyOS elavdab tööstust ja rikastab süsteemi," ütles Huawei tarbijaäri grupi tegevjuht Richard Yu. "Pakume koos tarbijatele intelligentset kogemust kõigi stsenaariumide korral," viitas Yu operatsioonisüsteemi valmimise olulisusele.

Esimesed tooted, mis uut operatsioonisüsteemi kasutavad, on Honori tooteseeria telerid Honor Vision ja Vision Pro, mis veel selle aasta jooksul Hiinas müügile tulevad. Ettevõtte esindajate sõnul just teleritele ja ekraanidele esialgu keskendutaksegi, kuid juba tuleva kolme aasta jooksul jõuab operatsioonisüsteem kõikjale. Süsteemi hakatakse kasutama nii nutikellades kui ka autode meelelahutussüsteemides.

Operatsioonisüsteemi üheks kõige tugevamaks kasutuselevõtuargumendiks võiks olla just seesama seadmeülesus, mis tähendab, et arendaja peaks rakenduse välja arendama vaid ühekordselt ning seejärel saaks selle mugavalt kasutusele võtta kõikides seadmetes, mis operatsioonisüsteemi kasutavad. Mida see reaalsuses tähendab, on aga veel vara öelda.

Läänemaailma turgudel aga HarmonyOS-i kasutavaid seadmeid suure tõenäosusega lähiajal näha ei saa. Huawei on öelnud, et esialgu tegeletakse operatsioonisüsteemi arendamise ja kasutuselevõtuga koduturul.