Parooligeneraator asub www.heaparool.ee veebilehel ning palub hea parooli genereerimiseks kasutajal sisestada teatud hulga sõnu, millest siis turvaline parool luuakse. Nii ei pea inimene ise tüütu ülesandega pead vaevama.

"Väga palju on räägitud oma isiklike andmete kaitsmise tähtsusest, kuid sellest hoolimata on Eesti levinuimad paroolid endiselt näiteks sõna "parool" või numbrijada 123456. See tuleb peamiselt sellest, et taolisi fraase on inimestel lihtne meelde jätta, kuid samas kätkeb see endas suurt turvariski," rääkis Samsungi mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

"CybExer Technologies aitab eeskujulikku paroolihaldust ja küberhügieeni tõsta valitsusasutustel ja ettevõtetel, aga heaparool.ee kaudu aitame igal Eesti inimesel turvalisemalt internetti kasutada," ütles CybExer Technologies vanemanalüütik Hans Lõugas. Tema sõnul on üks hea parooli kuldreegel see, et teist samasugust maailmas ei eksisteeri. "Kuigi tavaliselt tulevad paroolileketes avalikuks räsid ehk paroolide digitaalsed sõrmejäljed, võib kurjategija neid võrrelda varem lahti murtud paroolide räsidega ning seeläbi teie salasõna ära arvata," selgitas Lõugas, miks on ohtlik kasutada korduvalt ühte ja sama parooli.

Lehekülje loojad kinnitavad, et lehekülg ise ei salvesta mitte ühtki loodud salasõna, kasutaja andmeid või muud infot. "CybExeri eksperdid testisid heaparool.ee veebilehte põhjalikult ning võime kinnitada, et see ei kogu kasutajata andmeid ja seal saab täiesti privaatselt luua omale parooli. Seetõttu soovitame Eesti inimestele seda paroolide loomiseks kasutada," ütles Lõugas.

Lihtsate paroolide kasutamist tõestas ka möödunud aastal toimunud leke, mille käigus muutusid internetis avalikuks 215 000 eestlase kontoandmed. Neist tervelt 1123-l inimesel oli parooliks just "123456". Samuti leidus palju ka näiteks väga ebaturvalisi üksikuid sõnu nagu "lammas", "kallis", "armastus" ja "lollakas". Esimene ja viimane neist paroolidest viitavad frustratsioonile, mis inimestel paroolide loomisega kaasneb. Uus veebirakendus leevendab seda märkimisväärselt.