"USA ettevõtted võivad taas Huaweile müüa. Ma räägin sellistest toodetest, mille puhul ei ole konkreetset rahvusliku julgeoleku ohtu," ütles Trump. Hetkel pole täpselt teada, millisel moel või määral see USA ja Huawei vahelisi probleeme mõjutab, kuid pehmenenud retoorika võib viidata, et varsti kaotatakse Huaweile kehtestatud ärikeeld ära.

Piirangute kaotamise suhtes jäävad aga kõik osapooled kidakeelseks ning hetkel väldivad edasiste kommentaaride jagamist nii Huawei, Huaweiga äri tegevad USA ettevõtted ning ka Trumpi enda meeskonna esindajad. "Oleme USA presidendi kommentaare täheldanud ning hetkel meil edasised kommentaarid puuduvad," ütles Huawei TechRadarile.

Hiina ja Ameerika Ühendriikide kaubandusläbirääkimised on samuti viimasel ajal uue hingamise saanud. "Jätkame läbirääkimisi sealt, kust need varasemalt pooleli jäid," ütles Trump veel pärast Hiina peaministri Xi Jingpingiga kohtumist. Probleemide leevenemisele viitab ka see, et Google'ile antud 90-päevase armuperioodi kohta pole viimasel ajal rohkem kommentaare jagatud.

Analüütikute hinnangul võib aga piisav hulk kahju Huaweile juba tehtud olla ning ettevõte enam tõusta ei suuda. "Tundub ebatõenäoline, et Valge Maja äkiline retoorika muutus annab Huaweile selle toote, mida neil tegelikult vaja on," ütles Radio Free Mobile'i analüütik Richard Winsor Reutersile. "Isegi kui Huawei selle toote saaks, on võimalik, et kahju on juba tehtud," sõnas ta.