Facebook teatas, et edaspidi ei leia Huawei uutest telefonidest enam eelinstallitud Facebooki rakendust. Sellegipoolest jääb klientidele võimalus paigaldada Instagram, Facebook, WhatsApp ja Messenger läbi Google'i Play rakendustepoe.

Kui Huawei ka viimasele ligipääsu kaotab, on telefonitootja jaoks asjalood hapud. Google on küll öelnud, et neil on paarikuune ajutine litsents, mille alusel nad Huawei telefonidele turvauuendused tagavad. Samuti on selle aja jooksul toodetud telefonidele Google'i teenused eelpaigaldatud. Mis paari kuu perspektiivist edasi saab, on hetkel väga-väga hägune.

Huaweile jääb jätkuvalt nende arendatav operatsioonisüsteem, mida hiinlased juba mitu aastat Google'i Androidi vabavaralise versiooni baasil on arendanud. Kui Google'i teenustest ilma jäädakse, terendab ka Google'i rakendustepoe kadumine, mis ühes Instagramile, Whatsappile ja Facebookile ligipääsu kaotamisega ettevõttele tõsist kahju tekitaks.

Lisaks tarkvaraettevõtetele on ka mitmed suured kiibi- ja riistvaratootjad teatanud, et lõpetavad Huaweiga koostöö. Selles suhtes nutitelefonidega aga probleeme ei ole, sest nutiseadmetele toodab Huawei kiipe ise. Samas on ka arvutimaailmas probleemid juba käes, näiteks on Microsoft praeguseks Huawei arvutid oma müügilettidelt ära koristanud.