NASA sõnul on Jupiter vaadeldav põhimõtteliselt igal juunikuu ööl, kuid parim päev selle vaatlemiseks on juba järgmisel esmaspäeval - tegemist on kõige parema observatsioonivõimalusega terve aasta jooksul.

Nimelt jõuab 10. juunil Jupiter opositsiooni - tegemist on iga-aastase olukorraga, kus Jupiter, Maa ja Päike paiknevad kõik ühel joonel ning seetõttu on Jupiter Maalt vaadeldes eriti ere ning hästi vaadeldav.

Kuigi opositsioon toimub just järgmisel esmaspäeval, rõhutab NASA, et tegelikult pole kuupäev vaatlusseisukohast märgilise tähtsusega ning hea võimalus Jupiteri vaadelda on terve opositsioonikuu vältel. Binokliga vaadeldes on võimalik suure tõenäosusega märgata planeedi 79st kuust nelja suurimat ning vaadelda saab ilmselt ka pilvemassiive, mis planeeti ümbritsevad.

Eestist vaadeldes tõuseb Jupiter taevalaotusesse esmaspäeva õhtul, umbes kell 22 ning loojub taas umbes kell pool viis hommikul. Seega on opositsiooniööl võimalik seda vaadata kuni varaste hommikutundideni. Jupiteri tasub otsida idasuunalt, enam-vähem päikeseloojangukoha vastassuunast.