Esimene uudis puudutab laadimist - kuuldatavasti võib Samsung hetkel kasutatava 15 vatise laadimislahenduse selja taha jätta ning hakata pakkuma kiirlaadimist, mis suudab ka parimate turu lahendustega konkureerida - kui esmased lekked väitsid, et telefonil saab olema 25 vatine laadimislahendus, siis praeguseks on asjad veelgi huvitavamaks läinud ning väidetakse, et tulla võib koguni 50 vatine kiirlaadija. See tähendab, et uus lipulaev laeks end nullist saja protsendini täis vaid paarikümne minutiga, mitte ligi tunniga, nagu viimane Galaxy seeria telefon.

See on loomulikult hea uudis, kuid on ka murettekitavamaid arenguid. Näiteks on lekitajad vihjanud, et uuel telefonil ei pruugi olla füüsilisi nuppe, vaid hoopis survele reageerivad piirkonnad, millele vajutades saab telefoni kontrollida. Kahetisi tundeid tekitavale uudisele lisab veel see, et suure tõenäosusega kaotab Samsung ära 3,5 mm kõrvaklapipesa. Tõenäoliselt tehti viimane otsus selleks, et akumahtu suurendada.

Rääkides akumahust, siis isegi kõrvaklapipesa ära kaotamisega jääb muutus võrreldes eelmise aasta telefoniga marginaalseks. Lekitajad on väitnud, et aku suurus muutub vaid 170 mAh võrra. Seejuures viidatakse, et tegemist võib olla hoopis 5G versiooni akuga ning tavatelefoni aku võib sellest veel paarsada mAh väiksem olla, jäädes seega ka eelmise aasta mudelile alla. Seega tekib kummaline olukord, kus kliendid jäetakse kõrvaklapipesast ilma, kuid ka akumahtu neile tegelikult juurde ei anta.

Lisaks sellele ei tooda telefonile uut kaamerasüsteemi, mida esialgu lubati, vaid jätkatakse sama süsteemiga, mis S10 seeria puhul. Tõsi, kaamerad on telefoni paigaldatud teistmoodi - hindamine, kas tegemist on ilusama või koledama lahendusega, kuulub loomulikult klientidele. Kui S10 puhul olid kaamerad paigutatud horisontaalsesse ritta, siis Note10 puhul on taas rakendatud vertikaalset paigutust, kõigi kaamerate mahutamiseks on seda aga tehtud kahes reas.